iPad / Android-tablet

Steeds meer ouderen maken gebruik van een tablet i.p.v. een desktop pc of een laptop. Een voordeel is het handige formaat en het alom geroemde gebruiksgemak. Toch hebben de gebruikers vaak nogal wat vragen, of worden handige zaken (apps) ongebruikt. Herkent u zich hierin en zou u wel meer ondersteuning willen, meldt u zich dan aan voor een cursus 'Gebruik iPad' òf 'Gebruik Android-tablet'.

 

Doelgroep:

Iedereen die in het bezit is van een iPad òf Android-tablet. U dient uw eigen tablet mee te brengen tijdens de cursus.

 

Een tablet is een zeer gebruiksvriendelijk draagbaar multimedia apparaat met talloze mogelijkheden. Dit apparaat is ideaal voor bijvoorbeeld surfen op internet, e-mailen, notities maken of een agenda bijhouden. 

Maar dit is lang niet alles wat dit praktische apparaat te bieden heeft. Er is een aantal standaard apps (programma’s) beschikbaar voor het werken met foto’s, video en muziek. Maar ook boeken en tijdschriften lezen is mogelijk, evenals het bijhouden van een Facebook- of Twitter-account.
Daarnaast kunt u vele gratis en betaalde apps en spellen downloaden. Wat dacht u van recepten, horoscopen, fitnessoefeningen en voorleesverhalen? U kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een handige app verkrijgbaar.

  

De cursus iPad bestaat uit acht lessen; elke bijeenkomst duurt 2,5 uur (onderbroken door een koffie- of theepauze). U betaalt voor 8 lessen € 61,50, dit is inclusief cursusboek. Bij de prijs is een kopje koffie/thee inbegrepen.

De cursus Android-tablet bestaat uit acht lessen; elke bijeenkomst duurt 2,5 uur (onderbroken door een koffie- of theepauze). U betaalt voor 8 lessen € 52,00, dit is inclusief cursusboek. Bij de prijs is een kopje koffie/thee inbegrepen.

 

De lessen worden gegeven in ons eigen leslokaal in het gebouw van de muziekschool, Dr. Rauppstraat 35, 5571CD Bergeijk. Het leslokaal bevindt zich op de begane grond.

 

Om u aan te melden voor één van deze cursussen, kunt u het inschrijfformulier cursussen (zie Hoofdmenu) invullen en digitaal verzenden. 

Wilt u nadere informatie en/of wilt u zich inschrijven voor de cursus, dan kunt u even 'langskomen' op dinsdag van 14.00-16.00 uur in ons leslokaal. Tijdens deze 'inloop'middag zijn cursisten en andere belangstellenden van harte welkom met hun vragen. Deze middag is gratis!

Een inschrijfformulier is ook verkrijgbaar bij de Rabobank, Burg. Magneestraat 12, Bergeijk en bij Kempen Computers, Nieuwstraat 27, Eersel.

 

Voor vragen over de inschrijvingen is de cursuscoördinator (Ad Slenders) bereikbaar op het volgende telefoonnummer: 0497-573191.