Gebruik van een tablet of smartphone

Steeds meer ouderen maken gebruik van een tablet i.p.v. een pc of laptop. Een voordeel is het handige formaat en het alom geroemde gebruiksgemak. Toch hebben de gebruikers vaak nogal wat vragen, of worden handige zaken (apps) ongebruikt. Herkent u zich hierin en zou u wel meer ondersteuning willen, meldt u zich dan aan voor een cursus 'Gebruik iPad' òf 'Gebruik Android-tablet'. Bent u niet in het bezit van een tablet, maar van een smartphone (iPhone òf Android-smartphone) dan kunt u zich ook inschrijven voor deze cursus!

 

Doelgroep:

Iedereen die in het bezit is van een iPad/iPhone òf Android-tablet/smartphone De cursus is op beginnersniveau. Dus ook ouderen met weinig of geen ervaring worden uitgenodigd om deze cursus te volgen.

U dient uw eigen tablet/smartphone mee te brengen tijdens de cursus.

 

Een tablet is een zeer gebruiksvriendelijk draagbaar multimedia apparaat met talloze mogelijkheden. Dit apparaat is ideaal voor bijvoorbeeld surfen op internet, e-mailen, notities maken of een agenda bijhouden. 

Maar dit is lang niet alles wat dit praktische apparaat te bieden heeft. Er is een aantal standaard apps (programma’s) beschikbaar voor het werken met foto’s, video en muziek. Maar ook boeken en tijdschriften lezen is mogelijk, evenals het bijhouden van een Facebook- of Twitter-account.
Daarnaast kunt u vele gratis en betaalde apps en spellen downloaden. Wat dacht u van recepten, horoscopen, fitnessoefeningen en voorleesverhalen? U kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een handige app verkrijgbaar.

  

De cursus 'Gebruik iPad/iPhone' bestaat uit acht lessen; elke bijeenkomst duurt 2,5 uur (onderbroken door een koffie- of theepauze). U betaalt voor 8 lessen € 65,00, dit is inclusief cursusboek. Bij de prijs is een kopje koffie/thee inbegrepen.

De cursus 'Gebruik Android-tablet/Android smartphone' bestaat uit acht lessen; elke bijeenkomst duurt 2,5 uur (onderbroken door een koffie- of theepauze). U betaalt voor 8 lessen (prijs is nog niet bekend), dit is inclusief cursusboek. Bij de prijs is een kopje koffie/thee inbegrepen.

 

De lessen worden gegeven in ons leslokaal in het gebouw van Art4You (Muziekschool), Dr. Rauppstraat 35, 5571CD Bergeijk. Het leslokaal bevindt zich op de begane grond.

 

Om u aan te melden voor één van deze cursussen, kunt u het inschrijfformulier cursussen (zie Hoofdmenu) invullen en digitaal verzenden.

Wilt u nadere informatie en/of wilt u zich inschrijven voor de cursus, dan kunt u even 'langskomen' in ons leslokaal; iedere dinsdag van 14.00-16.00 uur. Gedurende de zomermaanden juli en augustus zijn wij gesloten.

Ook kunt u zich inschrijven middels een telefoontje naar de cursuscoördinator (Ad Slenders, tel. 0497-573191).