Internet en E-mail

Doelgroep:

Iedereen die de beginnerscursus Windows heeft gevolgd, of die reeds praktische ervaring heeft opgedaan met de computer. Het thuis hebben van een internetverbinding en een e-mailadres is een vereiste.

 

In deze cursus wordt geleerd wat de mogelijkheden zijn van internet en hoe je e-mailberichten kunt versturen en ontvangen. De cursus is een uitbreiding en aanvulling op wat tijdens de beginnerscursus is geleerd.

Aan bod komen de volgende onderdelen:

-  Het gebruik van Microsoft Edge; met dit programma surf je over het internet
-  Navigeren over het internet; het effectief zoeken en vinden van informatie
-  Het gebruik van e-mail; de mogelijkheden bij het opstellen of verwerken van een e-mailbericht
-  Aanmaken van een adresboek en het bijhouden ervan
-  Meesturen van bijlagen (tekst, foto enz.) met een e-mailbericht
-  De mogelijkheden bij de opmaak van een e-mailbericht
-  Downloaden van bestanden

Verder zal er aandacht besteed worden aan de beveiliging van de computer. Je kunt hierbij o.a. denken aan virus- en spywarebestrijding en phishing (= het achterhalen van privégegevens, zoals b.v. wachtwoorden, pincodes).
Ook leer je om te gaan met popups en spam (= ongewenste e-mail).

 

De lessen worden gegeven in acht dagdelen van elk 2,5 uur (onderbroken door een koffie- of theepauze).

 

U betaalt voor 8 lessen € 61,50. Bij de prijs is inbegrepen een cursusboek en een kopje koffie/thee.

De lessen worden gegeven in ons eigen leslokaal in het gebouw van de muziekschool, Dr. Rauppstraat 35, 5571CD Bergeijk. Het leslokaal bevindt zich op de begane grond.

 

Om u aan te melden voor deze cursus, kunt u het inschrijfformulier cursussen (zie Hoofdmenu) invullen en digitaal verzenden.

Wilt u nadere informatie en/of wilt u zich inschrijven voor de cursus, dan kunt u ook even 'langskomen' op dinsdag van 14.00-16.00 uur in ons leslokaal. Tijdens deze 'inloop'middag zijn cursisten en andere belangstellenden van harte welkom met hun vragen. Deze middag is gratis!

Een inschrijfformulier is ook verkrijgbaar bij de Rabobank, Burg. Magneestraat 12, Bergeijk en bij Kempen Computers, Nieuwstraat 27, Eersel.

 

Voor vragen over de inschrijvingen is de cursuscoördinator (Ad Slenders) bereikbaar op het volgende telefoonnummer: 0497-573191.