Digitale Fotobewerking

Wij bieden deze cursus aan, omdat cursisten hebben aangegeven graag te leren hoe ze foto's kunnen bewerken op de computer.

 

Doelgroep:

Iedereen die de beginnerscursus Windows heeft gevolgd, of die reeds praktische ervaring heeft opgedaan met de computer.

 

Tijdens de lessen wordt er gewerkt met het cursusboek 'Digitale fotobewerking met PhotoStudio' van Visual Steps. Via de meegeleverde CD-Rom wordt geleerd hoe men de software kan installeren. Daarna kan deze ook thuis geïnstalleerd worden op de eigen computer.

 

Bij de lessen komen de volgende onderdelen aan bod:

-  Het bewerken van uw digitale foto's met behulp van paletten
-  De kwaliteit van foto's verbeteren (over- en onderbelichting, kleurbalans, scherper maken, correctie van rode ogen, retoucheren enz.)
-  Een uitsnede maken van een deel van een foto
-  Werken met lagen; zo kunt u prachtige effecten bereiken
-  Foto's scannen, afdrukken of per e-mail versturen

 

De lessen worden gegeven in acht dagdelen van elk 2,5 uur (onderbroken door een koffie- of theepauze).

U betaalt voor 8 lessen € 61,50. Bij de prijs is inbegrepen een cursusboek met CD-rom van het programma waarmee gewerkt wordt en een kopje koffie/thee.

De lessen worden gegeven in ons eigen leslokaal in het gebouw van de muziekschool, Dr. Rauppstraat 35, 5571CD Bergeijk. Het leslokaal bevindt zich op de begane grond.

 

Om u aan te melden voor deze cursus, kunt u het inschrijfformulier cursussen (zie Hoofdmenu) invullen en digitaal verzenden.

Wilt u nadere informatie en/of wilt u zich inschrijven voor de cursus, dan kunt u ook even 'langskomen' op dinsdag van 14.00-16.00 uur in ons leslokaal. Tijdens deze 'inloop'middag zijn cursisten en andere belangstellenden van harte welkom met hun vragen. Deze middag is gratis!

Een inschrijfformulier is ook verkrijgbaar bij de Rabobank, Burg. Magneestraat 12, Bergeijk en bij Kempen Computers, Nieuwstraat 27, Eersel.

 

Voor vragen over de inschrijvingen is de cursuscoördinator (Ad Slenders) bereikbaar op het volgende telefoonnummer: 0497-573191.