WhatsApp

Bij voldoende deelname organiseren wij een workshop 'WhatsApp' voor iOS of Android. De cursus beslaat drie dagdelen; de kosten bedragen € 23,00 all-in.

U kunt zich aanmelden elke dinsdagmiddag van 14.00-16.00u in ons instructielokaal; gebouw Art4You, Dr. Rauppstraat 35, Bergeijk.

Ook kunt u contact opnemen met onze cursuscoördinator dhr. Ad Slenders, tel. 0497-573191

 

In memoriam: Harry Willems

Na een fataal verkeersongeluk is op 17 april 2019 onze collega Harry Willems op 60-jarige leeftijd overleden. Harry was sinds 2016 als vrijwilliger verbonden aan onze Stichting S.O.& I. als gewaardeerd docent.

We wensen zijn familie veel sterkte om dit verlies te verwerken.

 

Hebt u belangstelling?  voor 'Digisterker'.

Bibliotheek De Kempen biedt u een cursus aan in samenwerking met S.O.& I. (Stichting Ouderen & Informatietechnologie).

 

De overheid gaat digitaal. Landelijke en lokale overheden zijn volop bezig met de digitalisering van hun dienstverlening. Niet iedere burger is echter digivaardig en zelfredzaam genoeg om gebruik te kunnen maken van de elektronische overheid.
Het programma Digisterker biedt bibliotheken de mogelijkheid om vaardigheidcursussen met betrekking tot de digitale overheid (e-overheid) aan te bieden aan burgers. Bibliotheek De Kempen ziet het als een van haar taken voor de komende jaren om een passende bijdrage te leveren aan de zelfredzaamheid van burgers. 
Bibliotheek De Kempen gaat dan ook deze cursus aanbieden in de gemeente Bergeijk, in samenwerking met S.O.& I. Onze stichting stelt zijn leerkrachten, computers en leslokaal ter beschikking voor de cursus.
In drie bijeenkomsten leert u niet alleen een DigiD aanvragen, maar ook om te gaan met de website van de gemeente Bergeijk. 

De cursus is geschikt voor iedereen die de eerste beginselen van het werken met de computer onder de knie heeft. Mocht u zich onvoldoende vaardig vinden in het gebruik van de computer, dan kunt u eventueel een beginnerscursus Windows 10 gaan volgen bij S.O.& I.

De prijs voor de cursus Digisterker is € 40,-; dat is inclusief cursusboek. U kunt zich inschrijven via onderstaand emailadres; dit mailadres ook gebruiken voor nadere informatie.

Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (dus niet via S.O.& I.!)
Plaats: Lokaal S.O.& I., Dr. Rauppstraat 35, 5571CD Bergeijk.
Kosten : € 40,- voor 4 dagdelen

 

S.O.& I. sluit zich aan bij Seniorweb

Sinds 21 maart 2014 is S.O.& I. aangesloten bij het landelijke Seniorweb (www.seniorweb.nl). Deze stichting heeft tot doel 50-plussers in staat te stellen gebruik te maken van de moderne communicatiemogelijkheden via computer, tablet e.d.

Onze stichting heeft een eigen pagina op de website van Seniorweb. De link hiernaar toe is: http://bergeijk.seniorweb.nl

 

 Aanmelden voor een cursus

U kunt zich op ieder moment van het jaar aanmelden voor een cursus. In de regel starten er nieuwe cursussen in januari, in april en in september.

Wij raden u aan om tijdig in te schrijven, omdat ruim voor de aanvang van een cursus een planning wordt gemaakt.

 

Op deze website vindt u informatie over de verschillende cursussen en hoe u zich kunt inschrijven.