Open Dag  (dinsdag 28 mei 2019)

Wij organiseren weer een Open Dag. U bent van harte welkom op dinsdag 28 mei, van 10.00-16.00 uur. Wij informeren u dan graag over onze cursussen, en uiteraard kunt u zich ook meteen aanmelden.

Loop gewoon even binnen. Dr. Rauppstraat 35, Bergeijk.

 

In memoriam: Leo Nabben

Op 21 juni 2018 is Leo Nabben op 72-jarige leeftijd overleden. Leo was sinds 2010 als vrijwilliger verbonden aan onze Stichting S.O.& I. als gewaardeerd docent en systeembeheerder.

We wensen zijn vrouw Jet en overige familie veel sterkte om dit verlies te verwerken.

 

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Eén van onze docenten heeft met Koningsdag 2018 een lintje ontvangen uit handen van burgemeester Callewaert.

Peer Hurkmans is onderscheiden voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger, onder andere voor onze Stichting S.O.& I. Wij feliciteren hem van harte met deze onderscheiding.

Peer bedankt voor jouw enthousiasme en inzet. 

   

Hebt u belangstelling?  voor 'Digisterker'.

Bibliotheek De Kempen biedt u een cursus aan in samenwerking met S.O.& I. (Stichting Ouderen & Informatietechnologie).

 

De overheid gaat digitaal. Landelijke en lokale overheden zijn volop bezig met de digitalisering van hun dienstverlening. Niet iedere burger is echter digivaardig en zelfredzaam genoeg om gebruik te kunnen maken van de elektronische overheid.
Het programma Digisterker biedt bibliotheken de mogelijkheid om vaardigheidcursussen met betrekking tot de digitale overheid (e-overheid) aan te bieden aan burgers. Bibliotheek De Kempen ziet het als een van haar taken voor de komende jaren om een passende bijdrage te leveren aan de zelfredzaamheid van burgers. 
Bibliotheek De Kempen gaat dan ook deze cursus aanbieden in de gemeente Bergeijk, in samenwerking met S.O.& I. Onze stichting stelt zijn leerkrachten, computers en leslokaal ter beschikking voor de cursus.
In drie bijeenkomsten leert u niet alleen een DigiD aanvragen, maar ook om te gaan met de website van de gemeente Bergeijk. 

De cursus is geschikt voor iedereen die de eerste beginselen van het werken met de computer onder de knie heeft. Mocht u zich onvoldoende vaardig vinden in het gebruik van de computer, dan kunt u eventueel een beginnerscursus Windows 10 gaan volgen bij S.O.& I.

De prijs voor de cursus Digisterker is € 40,-; dat is inclusief cursusboek. U kunt zich inschrijven via onderstaand emailadres; dit mailadres ook gebruiken voor nadere informatie.

Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (dus niet via S.O.& I.!)
Plaats: Lokaal S.O.& I., Dr. Rauppstraat 35, 5571CD Bergeijk.
Kosten : € 40,- voor 4 dagdelen

 

S.O.& I. sluit zich aan bij Seniorweb

Sinds 21 maart 2014 is S.O.& I. aangesloten bij het landelijke Seniorweb (www.seniorweb.nl). Deze stichting heeft tot doel 50-plussers in staat te stellen gebruik te maken van de moderne communicatiemogelijkheden via computer, tablet e.d.

Onze stichting heeft een eigen pagina op de website van Seniorweb. De link hiernaar toe is: http://bergeijk.seniorweb.nl

 

 Aanmelden voor een cursus

U kunt zich op ieder moment van het jaar aanmelden voor een cursus. In de regel starten er nieuwe cursussen in januari, in april en in september.

Wij raden u aan om tijdig in te schrijven, omdat ruim voor de aanvang van een cursus een planning wordt gemaakt.

 

Op deze website vindt u informatie over de verschillende cursussen en hoe u zich kunt inschrijven.